Mini citronkager med marengs

Mørdejsskaller

Smuldre Bakkedal sammen med flormelis, hvedemel og mandelmel, til blandingen ligner revet ost. Saml dejen på et melet køkkenbord med det halve æg og ælt dejen godt igennem til en ensartet dej. Lad dejen hvile 30 min. i en plastikpose i køleskabet.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir til ca. 2-3 mm’s tykkelse. Stik ud med en udstikkerform eller et glas. Smør formene godt med Bakkedal Raps- og Smørolie, og tryk dejen ned i de små forme. Bag mørdejsskallerne i ca. 8-10  minutter midt i ovnen ved 200 grader alm. ovnvarme. Lad skallerne afkøle i formene og lemp dem forsigtigt ud af formene. 

Mørdejsskallerne kan uden fyld opbevares i en lufttæt boks i ca. 8 dage.

 

Marengsdej

Pisk flormelis og æggehvider på en røremaskine til marengsen er sej (ca. 5-7 min) ved højeste hastighed.

Fordel ca. 1½ teskefuld Lemon Curd i mørdejs skallerne. 

Fyld marengsen i en sprøjtepose eller en plasticpose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne af posen.

Sprøjt marengsen på i en top, så det dækker hele overfladen med lemoncurd. 

Sæt de fyldte skaller ind på en bageplade, som placeres midt i en 200 grader forvarmet ovn (grill varme) i ca. 4-5 min. Hold godt øje med ovnen, så marengsen ikke bliver sort (det sker lige når du vender ryggen til)!

 

Tip. Får du marengsmasse til overs, kan du lave hjemmelavede marengskager af den resterende masse. 

Tegn cirkler på bagepapiret i den størrelse du vil have dine marengs, smør bagepapiret godt med Bakkedal Raps- og Smørolie og sprøjt marengsen ud på bagepapiret, og bag dem ca. 1 time ved 130 grader alm. ovnvarme.

Marengs kan opbevares i en beholder med låg på et tørt sted i flere uger.