Store chokoladecookies

Pisk smørret, de 2 slags sukker og vaniljen let og skummende, ca. 5 minutter ved mellemste hastighed. Skrab massen ned fra skålens sider. Fortsæt piskning mens der tilsættes æg. Skrab atter massen ned fra skålens sider.

Rør det sigtede mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres på laveste hastighed (ca. 3 min.). Rør kun indtil massen lige nøjagtig er jævn. Tilsæt chokoladestykkerne til allersidst.

Hæld dejen ud på et melet bord. Ælt den let og form den til en tyk rulle på ca. 32 cm. Del dejen i 12 stykker og tril dem til store kugler. (Kom evt. lidt mel på fingrene).

Sæt kagerne på to plader med bagepapir, tryk dem flade til ca. 1½ cm tykkelse og drys med Gourmet flagesalt.

Kagerne bages ved 180°C (alm. ovnvarme) i ca. 10-12 minutter. Så bør de være let gyldenbrune udenpå og stadig let klistrede indeni.

Lad kagerne afkøle delvis på bagepladen, og træk derefter bagepapiret med kagerne over på en rist, og lad kagerne afkøle helt.

Opbevares i lufttæt boks ca. 8 dage.

Tip. Frem for at købe en tyk blok chokolade, som er svær at skære ud i 1 -1½ cm tykkelse, er det supernemt hvis du køber chokolade i 200 grams plader, som brækkes i tern.