Hveder, langtidshævede

Sådan gør du:

8 stk. Passer til bradepande på 20x30cm.

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af melet tilbage.

Ælt dejen til den bliver glat og smidig. På røremaskine skal dejen æltes 2 min. ved laveste hastighed og derefter 6 min. ved høj hastighed. Tilsæt evt. det sidste mel, men dejen må endelig ikke blive for stiv.

Lad dejen hæve tildækket i køleskabet til næste dag.

Hæld dejen ud på et melet bord, og stram den op ved af folde den flere gange ind mod midten.

Del dejen i 8 lige store portioner (122 g). Form hver portion til en bolle og læg dem med passende afstand i en bradepande (20x30cm) med bagepapir. Det er vigtigt, at målene på bradepanden passer, så de færdighævede bollerne fylder den helt ud. Så får de den rette firkantede facon efter bagning.

Bollerne stilles til efterhævning overdækket med et opvredet viskestykke eller film, og hæver til bollerne fylder hele bradepanden. De kan hæve både lunt og koldt.
Bages i en forvarmet ovn 225 grader alm. ovnvarme (eller 210 grader varmluft) i ca. 25 min.

Lad hvederne afkøle på en bagerist.

Hvederne skæres igennem, og ristes i ovnen med den overskårne side opad til de er gyldne i ca. 7-10 minutter ved 250 grader alm. ovnvarme og serveres med koldt Bakkedal.

 

Tip: Hvederne er fryseegnet. De er hurtigere at riste, hvis du flækker dem, inden du lægger dem i frostposer.


Tip.
Hvis du vil bage hvederne med en kortere hævetid, skal det kolde vand erstattes med lunkent vand, og hævetiden i dejskålen skal være ca. 2 timer på et lunt sted. Bollerne skal også efterhæve i bradepande på et lunt sted.