Græsk sandwich m. tundeller & tzatziki

Sådan gør du: 

Brød:

Gær udrøres i lunkent vand. Resten af ingredienserne tilsættes - hvedemelet lidt ad gangen. Røres til en jævn masse (gerne med røremaskine). Hæver 45-60 minutter.

Dejen er lidt fugtig, så hav lidt mel på fingrene, når den skal formes til miniflütes. Lad brødene efterhæve i 20 minutter. Pensl med æg og klip 3 små slidser i hvert brød. Hvis man kan lide sesam, klæder de sorte sesam brødet godt..

Bages ved 180 grader (alm. ovnvarme) i ca. 20-25 minutter.

Afkøles og fryses. Så er de lige til at tage op, og lægge direkte i madkassen eller tø op og lave en sandwich….

 

Tzatziki:

Smag yoghurten til med hvidløg og salt. Riv agurken og vrid i et klæde mest mulig saft ud. Bland den drænede agurk i yoghurten.

Tundeller:

Tunen drænes for vand og blandes med de øvrige ingredienser. Hvis man har en rest af kogte kartofler, kan der med fordel moses 2-3 kartofler i tun-farsen.

Tundellerne steges på panden i Bakkedal Raps- og Smørolie. Farsen har en lidt løs konsistens, så de formes bedst med hænderne.

Sandwich:

Brødet flækkes og smøres med tzatziki på begge sider. Salat og tundeller lægges i. Pakkes i stanniol. Cherrytomater tages med ved siden af.

Tips!

Dellerne smager også godt på et stykke rugbrød. Dellerne kan også tages med på spryd, og brød og dip og grønt spises ved siden af.

Tzatziki kan også laves med revne gulerødder i stedet for agurk.