Foccacia med hvid hvede

Dag 1:

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og 2 spsk. Bakkedal Smør- og rapsolie.
Rør først hvid hvedemel i væsken og derefter hvedemelet. Rør til dejen er glat og ensartet. Den skal have konsistens som en tyk grød. Hæld dejen over i en skål smurt med Bakkedal Smør- og rapsolie, så slipper dejen meget lettere, når du skal hælde den i bradepanden.

Dryp 1 spsk. Bakkedal Smør- og rapsolie over dejen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag eller min. 12 timer.

Dag 2:
Hæld dejen i en bradepande 25 x 35 cm beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber eller paletkniv dyppet i vand til dejen fylder formen ud. Hæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Dryp overfladen med Bakkedal Smør- og rapsolie og drys med flagesalt og grofthakket rosmarin.  Prik huller i dejen med fingerspidserne dyppet i Bakkedal Smør- og rapsolie og bag brødet ca. 30 min i en 250° forvarmet ovn (varmluft 220°).
Afkøl brødet i formen inden du skærer i det. 

Bakkedal Sandwichtip:
Foccaciabrødet er perfekt til lækre sandwicher: Skær det i firkanter og del dem. Smør brødet med pesto og læg dem sammen med avocado, frisk mozzarella, basilikumblade og evt. en skive parmaskinke.